OCR: Golden Trophy Stenungsund

OCR: Golden Trophy Stenungsund

26 mars, 2018 0 av dexi

Då var det dax för årets första utomhus OCR och detta år så vart det premiär för mig på OCR: Golden Trophy nere i Stenungsund. Ett lopp jag kollade på mycket förra året då det innehåller många hinder men inte så mycket löpning vilket passar mig bra då löpningen inte är min favoritdel när det gäller tävling eller träning. Tror jag kollade på en mängd klipp från förra året och nog för det inte var strålande sol och +20 grader men det såg ut att vara ett ganska bra väder att springa ett lopp på.

Detta år var INTE vädret det mest optimala och jag skulle nog säga att kylan gjorde att man verkligen drog sig från att ta av sig överdragskläderna. Men väl igång så blev man snabbt ganska varm då man började med att släpa en säck upp och nerför en backe innan man gav sig ut på banan. I början var det inga speciella hinder lite däck, låga väggar och några över/under hinder. MEN sen kom vattnet, det iskalla vattnet som man skulle bada i vad som kändes som en evighet då vaderna krampade av kylan och jag vart så kall att när jag kom upp inte kände mina ben. Direkt på detta så var det det längsta kryphinder jag provat vilket inte satte igång på blodet i benen direkt. Så efter detta hinder så kom jag inte igång riktigt och när jag väl vart lite varm, då kom det mer vattenhinder..

Men i mål kom man iallafall, och när man pratade med andra tävlande och även eliten så sa dom att det var bland de värsta dom upplevt då man frös konstant i den timmen man var ute. Nedan en bild på rampen som var så blöt och hal att ens försöka utan rep var uteslutet och då klarar jag Tough Viking och Toughest rampen utan större problem..

Dagens lopp var en riktig tuff utmaning men det var såhär i efterhand helt klart värt det, roligt att jag även fick med Hanna på hennes första OCR-lopp, få se om hon vill fortsätta vara kompis efter detta…

 

 

Kommer absolut springa detta igen då jag älskar konceptet men hoppas på lite mer värme till nästa år!