Löplopp: K2 Challenge

Löplopp: K2 Challenge

13 februari, 2018 0 av dexi

”What dosent kill you, makes you stronger”. Det är den första meningen man ser inne på  K2 Challenges hemsida och såhär efter loppet så kan man verkligen förstå varför dom valde det citatet.

10 februari i Sverige betyder en väldigt kall utetemperatur, och kallare blir det när man är klädd i löpartajts och löparjacka. Underlaget är snö blandat med is som ligger som ett täcke över grustaget som är banan för dagen.

K2 Challenge erbjuder tre olika typer av lopp:

– Classic: 1 varv på vår 4km långa bana fylld med backar, mjölksyra och adrenalin där snabbast runt vinner!

– X: 3h med så många var du hinner på vår 4km bana där snabbast runt på flest varv vinner! Är du uthållig nog?

– Kidz: för våra minsta deltagare, 5+ så har vi en bana på 800m som garanterat kommer vara i deras smak med flera backar och tefat att åka på!

Själv så körde jag Classic då jag inte riktigt kommit igång med löpningen och ville mest komma iväg på ett skönt lopp. Vi är ca 70 personer som har tagit oss till starten för vad som är det första K2 Challenge loppet. Banan var uppsatt på ett stort grustag i Bålsta och hindren bestod av att ta sig upp och nerför de långa isbeklädda backarna och runt hela grustaget. Tufft men kul!

Efter masstarten har gått så kommer man snabbt fram till första backen, och då var jag snabb med att tänka ”är det så här så kommer det inte vara några problem”. Men det visar sig att kommande backar var värre. Förutom att dom har en lutning som gör att man måste gå på alla fyra är dom också täckta med is. Så tog man ”fel” väg så var det omöjligt att komma upp, och i mitt fall så hade jag tagit fel väg och fick dessutom ett par personen framför mig som var så nära att vi var tvungna att backa och starta om den längsta backen.

 

I det stora hela var det ett härligt lopp för den som gillar en rejäl utmaning. Kör dom loppet nästa år igen kommer jag absolut ta mig dit och springa. Kanske testar jag loppet X? Fyra timmar löpning…pju!

Här finns det lite bilder från loppet:

Fotograf Lars-Göran Karlsson