Löplopp: Nattruset

Löplopp: Nattruset

3 oktober, 2017 0 av dexi

I år hade Tjurruset ett nytt lopp som hette Nattruset, och det var man ju såklart tvungen att testa detta. 5 kilometer långt lopp som hade ungefär samma bana som vanliga tjurruset, och när man läser det så låter det ju tryggt. Men det var så mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara. Det var KOLSVART och så svårt att se någonting trots pannlampan. En otrolig utmaning! Trots att banan var kortare än vanliga Tjurruset så tog det längre tid att springa. Jag trodde att det skulle vara en stor fördel att veta innan hur banan såg ut, men så fel jag hade.

Arrangörerna hade lyckats få sponsring av Energizer och det ingick lyxigt nog en riktigt grym pannlampa och hade man inte fått den, då hade nog halva startfältet fortfarande varit kvar ute i leran…

 

Hur var loppet i jämförelse med originalet?

Jag skulle nog säga att man vill INTE springa 10 km på natten, dels gör mörkret att man måste vara försiktigare vid löpningen samt att ta sig igenom leran blir svårare när man inte ser vart man sätter fötterna.

Om leran var tuff på dagen så är den 1000 gånger värre på natten då den rörts om av alla deltagare under dagen så när man fastnade i leran då fastnade man rejält.

Förutom detta så var det verkligen vad man förväntade sig och jag LÄNGTAR tills nästa år då man får uppleva detta igen:

Filmen och mer bilder och info finns på www.tjurruset.se

Såg fram emot en dusch efter ha kommit i mål så här:

Vi ses på startlinjen nästa år!