Löplopp: Tjurruset

Löplopp: Tjurruset

2 oktober, 2017 0 av dexi

Efter ha brutit traditionen med att springa Tjurruset tillsammans med min kusin så tog vi äntligen tag i det igen och stod på startlinjen detta år. Eftersom banorna är annorlunda varje år så är det en överraskning för alla hur banan går, detta år så var den utanför KTH området och en för mig ganska outforskad plats så jag hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig av banan.

Deras kännetecken är ju att det alltid är mycket lera och deras hashtagg: #lergaranti är något som dom brukar leva upp till. Förra året så var jag dock lite besviken men det skulle visa sig att det skulle jag inte bli igen..

Banan var ca 1 mil, och då 95 % skogslöpning vilket jag i normala fall är van vid från alla OCR lopp och då löpningen är jobbig men kommer in på en ganska OK tid. Skillnaden på Tjurruset och andra lopp är att de 5 % som är kvar av banan är där #lergarantin kommer in i bilden.

En bild säger mycket men nedan film från Tjurusets hemsida säger nog det mesta…

Det går inte att föreställa sig eller ens träna för att vara beredd på att ha lera upp till midjan det gäller bara att ge sig in i det till 100% och hoppas att skorna sitter kvar när man kommer i mål. Mitt tips till de som ska springa för första gången är att inte få panik om man fastnar lite, ibland är det bättre att ta en liten omväg istället för att springa rakt igenom och glöm inte att hjälpa varandra när man sitter fast.

Jag tycker Tjurruset är ett väldigt roligt lopp, det är ett lopp där tiden har mindre betydelse och leran är lika hemsk för alla. Uppskattar att man visar att man kan göra en tuff bana på naturlig väg, även om jag inte var lika nöjd när jag tog mig upp för skidbacken i mitten.

#SÅJÄVLANÖJD

Dagen till ära hade jag mina nya tävlingskläder från Lynx, det var kul med nytt men väldigt onödigt så här i efterhand så det är ju tur att man hade tillgång till en tvättmaskin.

 

Dock så skulle jag ju köra ett lopp till samma dag…