Löplopp: Sicklaloppet

Löplopp: Sicklaloppet

23 september, 2017 0 av dexi

Efter mitt tidigare lerbad så såg jag verkligen fram emot att springa igen så jag inte skulle frysa, så när Sicklaloppet började ca 1 timme efter Gruvloppet så var jag taggad.

Det var första gången jag skulle springa detta lopp och eftersom jag inte är så bekant i området så såg jag fram emot att se ett nytt område. Det närmaste jag varit Sicklaområdet tidigare var då jag var på Klätterverket några månader tidigare.

Sicklaloppet startade i samma område som Gruvloppet men här gällde masstart där man själv valde sin startgrupp väl på plats vid startområdet vilket funkar bra lite lite mindre lopp som detta. Tyckte jag hörde att det var ca 800 startande.

Banan var ganska platt i början men biten från man sprang över bron mot Lilla Sickla tills man var över igen var ganska kuperad samt grusstig så där gick det lite långsammare bitvis.

Nedan en liten film från Sicklaloppet där dom springer hela banan:

 

Sammanfattningsvis så var det en jättefin bana, den innehöll olika underlag och avslutades med en fin sträcka längs vattnet. Jag tycker att dom borde lägga in gruvloppets bana i detta lopp då skulle Sicklaloppet verkligen bli någonting extra och prisvärt, för just nu så var det ganska dyrt att springa båda. Men jag skulle inte tveka att springa detta igen nästa år om jag får chansen trots priset.