Löplopp: Sickla Gruvlopp

Löplopp: Sickla Gruvlopp

22 september, 2017 0 av dexi

Sunday – Runday!

Eftersom jag är på turné så har det varit svårt att planera tävlingar denna månad men vilken löparsöndag det blev ändå. Först ut på förmiddagen så var det dax för mitt första gruvlopp, ett 2.5 km långt varv nere i Sickla gruvorna. Då jag inte sprungit nere i en grotta tidigare så förväntade jag mig att det skulle vara varmt, kvavt och mörkt, och det var exakt vad det var, dock var det till och med lite mörkare än jag trodde….

Man startade på torget om för dagen även var eventytan med alla partners och även start för Sicklaloppet som jag ska springa senare på dagen. Efter en kort löptur så var man rakt under Sicklaköpkvarter, en ganska lång asfalterad backe ner men det vart snabbt lerigt och stenigt. Väl där nere så sprang man runt i två ”våningar” där man tog ett varv på varje för att sedan springa uppåt igen.

En liten film från tidigare år:

Jag är väldigt nöjd med loppet och jag hade ambitionen att springa in på ca 12 min, men då det på vissa ställen var kolsvart så ramlade jag rakt ner i en stor lergrop, det var dock även så mörkt att man inte våga trycka på ordentligt vilket gjorde att jag och många andra tog det försiktigt för att inte trampa snett eller snubbla på stenar.

Halvtrött, väldigt lerig och genomblöta skor…

Mitt förslag till nästa år är att istället för att ha detta som ett separat lopp baka in det i Sicklaloppet samt mycket mer ljus så man inte ramlar pga att man inte ser underlaget.

 

Ovan är jag kall och blöt men på väg ut för att springa nästa lopp….