Löplopp: The Music Run

Löplopp: The Music Run

27 augusti, 2017 0 av dexi

Senare på kvällen så fick jag hybris efter Tough Viking loppet så jag bestämde mig för att springa ännu ett lopp. Det vart ett nytt lopp som heter The Music Run och var en del av en global löptävling som för första gången gjorde ett stopp i Stockholm.

Konceptet är i mina ögon riktigt bra, 5 km, ingen tidtagning, musik i olika grenar och en avslutade fest/spelning. Att köra detta bara några timmar efter att ha gått i mål på Tough Viking kanske inte var ultimat men jag är glad att jag gick dit.

Loppet var förlagt ute vid Stockholms Universitet, vädret på kvällen var utmärkt med lite sol och nästan helt vindstilla och redan på promenaden till startområdet så märkte man att det kommer var musik HELA vägen. Tror aldrig jag har sett så många högtalare ihopkopplade samtidigt.

Själva loppet var som sagt utan tidtagning och bara 5 km, musiken gick från rock till hip-hop och det var inte många meter löpning som man inte hade musik i bakgrunden. Banan var relativt enkel och ca 80 % asfalt och resten grus/gräs och det är en bana som jag inte tror någon skulle ha problem med.

Själva start och målområdet där även scenen var tyckte jag var välarrangerad och snygg med en bra blandning av lokala och nationella partners på plats så fanns det en hel del att titta på. Dom avslutade hela kvällen med att Nause spelade så det var en grym upplevelse och dom följde sitt koncept till 100%. Det var som sagt första gången detta lopp var i Sverige och jag hoppas att fler hittar till det nästa år. Jag kommer absolut springa det igen om jag får chansen.