Inför STHLM Urban Trail

Inför STHLM Urban Trail

11 augusti, 2017 0 av dexi

Det har fullkomligt exploderat med löplopp det sista året, och nu finns det minst ett lopp varje vecka att springa här i Stockholm. De flesta är har en ganska rund bana där start och mål är på samma ställe och banan håller sig till antagligen asfalt eller trail, många av loppen brukar även vara placerade utanför citykärnan av praktiska skäl.

Just därför så är det nya loppet STHLM Urban Trail intressant då den bansträckningen är rakt igenom citykärnan, med start ute på Skansen och avslutas ute på kajen vid Kungsträdgården. Men den stora skillnaden mot andra lopp är att man springer igenom stora kända byggnader. I denna reklamfilm så skymtar man bl.a. matkedjan Paradiset och MOOD Gallerian.

Dom har även valt att ta bort tidtagning helt och jag tycker det är helt rätt beslut på ett lopp som detta där det ska vara en upplevelse att springa och man ska kunna ta sig tid att stanna och ta ett kort om man vill.

Loppet går av stapeln den 13:e augusti och första start är kl 08.00. Jag rekommenderar varmt alla att hänga med på ett vad jag tror blir ett trevligt lopp.