Löplopp: STHLM 10

Löplopp: STHLM 10

16 juni, 2017 0 av dexi

Fick feeling efter Söder Runt så bokade upp mig på STHLM 10 några dagar senare, även detta är ett lopp som är på 10 km och som jag sprang igår. Vädermässigt så kändes det lite kvavt i luften och temperaturen låg på en behaglig nivå.

Totalt så var det ca 4000 löpare anmälda och det syntes på eventområdet där flera företag hade köpt exponeringsyta. En mycket uppskattad partner var CityGross som serverade grilltallrik, hade jag inte haft lite bråttom därifrån så hade jag nog stannat kvar på en sån efter loppet.

Mycket snyggt när alla har matchande kläder, tycker att många lopp har förstått att det är en bra sak och folk gillar att känna att dom får någonting värt att ta med hem och fortsätta använda även efter loppet. Själv så hade jag fått en M, i dammodell den var osmickrande tajt på mig så jag valde istället att ha en klassisk svart adidaströja på mig istället.

 

Tävlingen startade och avslutades i Rålis och banan bjöd på en härlig tur längs vattnen bort till gamla stan och Slussen innan den vänder tillbaka på exakt samma väg som Söder Runt hade sin avslutningssträcka på. Skillnaden är att man viker av lite tidigare och springer över Västerbron och in på Rålis igen.

En ganska platt bana, men när det var lutning var ganska långa sega backar viket tog en del kraft från många löpare. Hade rekat dåligt men när jag springer nästa år så ska jag lägga upp min strategi bättre, nu kom jag in på nästan samma tid som på Söder Runt men jag hade planerat att komma runt 50 min så nytt försök snart igen!

Men sammanfattningsvis så var det ett mycket välarrangerat lopp, bra partners som gjorde upplevelsen grym från start till mål och det fanns något att göra för publiken medan dom väntar på att alla löparna skulle komma tillbaka.

 

Ser fram emot att springa detta lopp nästa år igen, men innan dess så hinner jag springa en hel del så då ser jag fram att sätta PB på denna bana!