Premiär för löploppet: Söder Runt

Premiär för löploppet: Söder Runt

11 juni, 2017 0 av dexi

Genomblöt men glad kan man nog sammanfatta dagen och årets första riktiga löptävling med. Gårdagen var min premiär för löploppet Söder Runt, en bana som startar och avslutats i Tantolunden med en efterföljande after run med öl och pizza i priset.En helt enkelt vinnande kombination som jag inte kunde säga nej till även om löpning verkligen inte är min grej.

Banan var en enligt arrangören en av de plattaste och en bana som många gör PB på, den gick från Tanto mot Slussen och längs med vattnet förbi Munchenbryggeriet och in på Tanto igen, totalt 1 mil.

Eftersom det var första gången jag skulle göra ett rent löplopp så var min plan att komma in mellan 50 – 55 minuter, och dom hade till min lycka pacers för just 50 minuter.

Tyvärr så missade jag den starten och fick startat med 60 min gruppen istället, men efter en lugn start så fick jag upp tempot och även om jag inte kom in på 50 min så klockade jag inte på 53.14. En stor anledning till detta är att runt 7 km så öppnade sig himlen sig och det började verkligen ösregna ner och asfalten vart väldigt hal samt att kläderna snabbt vart ett par kilo tyngre…

Lyckades iallafall fastna på en officiell bild, längst till höger ser ni mig på väg in i mål 🙂

Den officiella after runfesten vart en tävling till att hitta en ställe att byta om till torra kläder och äta sin pizza innan man började frysa, så med lite bättre väder nästa år så är detta en givet ställe att hänga kvar på.

 

Trots regnet så är jag otroligt glad och nöjd med tävlingen, arrangören och banan var kanon och hela loppet hade en väldigt skön stämning över sig, ser fram emot att springa nästa år!