Löptävling: Stockholm Brantaste

Löptävling: Stockholm Brantaste

21 maj, 2017 0 av dexi

Träningsvärk, JAPP!

Man kan aldrig tro att 3.3 km ska kunna vara såhär jobbigt, men det här loppet gör verkligen att varje meter är en kamp. Stockholm bjöd detta år på ett perfekt löpväder, lite sol och lite vind och en lagom temperatur i luften.

Eftersom jag sprang detta lopp förra året och då gick ut alldeles för hårt i början så var min strategi detta år att försöka hålla ett jämnare tempo i backarna och sen ett högre tempo i löpningen runt Hammarbybacken.

En rolig sak som inte jag satsade på är att det finns olika spurtpriser i varje backe, jag kommer antagligen inte ha någon chans på de senare spurterna, men något år ska jag gå för det första!

Loppet gick enligt plan och jag kom i mål på 25:25, hade gärna kommit ner 25 sekunder till men det löser jag till nästa år då min målsättning är att landa runt 20-22 minuter.

Så här jävla nöjd är man när man kapat 2 minuter från förra året och samtidigt får chansen att göra det med en god vän! Nu laddar jag om med en ny träningsvecka på SATS och innebandy innan det nästa helg kommer bli en ny OCR tävling.