OCR: Tough Viking Stockholm

OCR: Tough Viking Stockholm

14 maj, 2017 0 av dexi

Vilken superdag Stockholm bjöd på och vilket superbana gänget på Tough Viking hade satt ihop för den för dagen fullbokade loppet!

Direkt när jag vaknade på morgonen så kände jag att kroppen kändes bra och såg fram emot att få komma ut och springa. Förutom detta så var det dax för min kollega och kompis Mathilda att göra OCR premiär och jag såg fram emot att få vara en del av det.

Väl på plats på Stadion så vart jag om möjligt ännu mer pepp då man ser hur mycket folk det är och det som alltid sköna Lynxgänget var såklart där. Temperaturen för dagen var runt 13 grader så jag såg (nästan) fram emot isbadet som skulle vara hinder nummer två.

Loppet började som vanligt med lite tacklingar från ett gäng amerikanska fotbollsspelare, denna gång så sprang jag faktiskt rakt på för att se om jag kunde dela ut eller få en riktig smäll. Men vart mest lite småknuffar, men man vaknade till iallafall och om inte så vart jag rejält pigg efter isbadet 200 meter senare.

Sen var det dax för lite klassiska Tough Viking hinder som blades och A-frame och den berömda 10.000 volts hindret. Tricket med det hindret är att bara att springa, och den enda gången det faktiskt kan kännas är när trådarna träffar en yta där man har lite mindre fett som i mitt fall denna gång på vaden…

Nya hindret Spinnings Wheels ställde till det för många inklusive mig som inte alls fick till farten denna gång, däremot så fixade Mathilda det med glans! Av ren frustration så klarade jag rampen på första försöket som var nästa hinder.

Ett hinder som det tyvärr blivit lite eftersnack om är Mega Monkey Bar och jag kan hålla med om att det borde varit djupare vatten även om inte jag drabbades så vet jag fler som tyvärr drabbades rätt hårt där när det föll i. Rope Climb var även det ett hinder som inte var med i Göteborg och som är svårt tekniskt och jag behöver som vid Spinning Wheels lära mig att få upp farten.

Resterande hinder orsakade inga större problem och när vi väl kom i mål så fick vi fira med ett grym målfoto hela gänget.

Nu är det några veckor innan nästa Tough Viking som är i Oslo och precis som förra året så är det ett riktigt mördarlopp rent löpmässigt då det är uppför två skidbackar. Men jag får väl hitta något bra sätt att träna upp det på tills dess…..