OCR: Tough Viking Göteborg

OCR: Tough Viking Göteborg

22 april, 2017 0 av dexi

WOW

Äntligen så är jag varm igen så att jag kan skriva ner känslorna efter Tough Viking i Slottskogen.

Jag tror inte jag har varit på ett event varken privat eller i jobb då det INTE blåser i den här staden, och idag var inget undantag. Med ca 10+ tänkte jag att det skulle bli skönt att springa, men tack vare vinden så var den en kall historia från start till mål.

För första gången så kom jag även i i tid så jag hann hänga lite med Lynx gänget ifrån Göteborg, dock så hade även en del stockholmare även hittat ner så det var en skön blandning av folk. Eftersom själva loppet ibland kan bli lite ”ensamt” så är det för en lagidrottare som jag väldigt skönt att ändå få lite lagkänsla och det får man verkligen med Lynxgänget!

Hur gick loppet då?

För min del så var det skönt att komma igång med säsongen och det var lite så jag hade lagt upp min plan, ta mig runt, klara alla hinder och då speciellt de nya och få en bra känsla i kroppen.

Det började med en kort löptur sen var det ner i iskallt vatten både en och två gånger så efter den starten så vaknade man verkligen till ordentligt. Sen var det egentligen inga tuffa eller överraskningar på ett tag, dock så kom rampen väldigt tidigt, den har ju alltid varit ett avslutade hinder tidigare men nu kom den ca 1/3 in i loppet och roligt nog så var det massa publik där! Innan rampen så var även det första nya hindret Spinning Wheels, fick verkligen inte till tekniken på denna så nytt och graciösare försök nästa gång. Nu vart det mer klassisk armgång på tross…

Nästa nya hinder var Monkey bar som nu var längre och vinklat vilket var en utmaning, men nu är stängerna smalare så man får väldigt bra grepp vilket är väldigt skönt!

Höjdpunkten på hela loppet var dock Gigant Hill Slide, så underbar att jag övervägde att springa upp igen för att få åka en gång till, fantastiskt roligt och snabbt hinder. Ser fram emot att testa det i Oslo där det verkligen är lutning.

 

Officiella Tough Vikingbilder från hemidan/facebook:

För att sammanfatta dagen så är jag galet nöjd och ser verkligen fram emot att köra på hemmaplan om några veckor, då ska jag även få sällskap hela vägen!