OCR: Everest Challenge

OCR: Everest Challenge

12 mars, 2017 0 av dexi

JÄVLAR VAD JAG ÄR TRÖTT!

Det här var nog ett av det jobbigaste jag gjort någonsin, och då har jag ändå hunnit med ett par lopp och tuffa träningar. Vädret för dagen var på topp med sol och vindstilla, temperaturen låg på ca 5 grader så alla förutsättningar var så bra som dom kunde bli. Tyvärr var det nog det bästa med hela dagen..

Nu drabbade det inte mig (TACK FRIDA) men de som åkte bil till tävlingen fick parkera flera kilometer bort och sen gå till startområdet trots att det fanns gott om plats inne på ytan. Väl på plats så fick man bra översikt över de publika hindren som klätterväggen och vindtunneln vilket var kul för både löpare och publik som även hade en restaurang att gå in och värma sig i.

Jag visste om att det skulle bli en hel del terränglöpning vilket är helt OK för det är roligt och mer utmanande än landsvägslöpning, men problemet var att banan var så uselt utmärkt att jag och många fler sprang vilse.

De publika hindren som klätterväggen och vindtunneln var relativt välgjorda men i min mening alldeles för enkla, speciellt vindtunneln som inte var värre än att gå i motvind då det var en så kort bit.

Klätterpassagen första gången

 

Det förbannade Irish table….

ÄNTLIGEN I MÅL, hittade en löparkompis ute i skogen som jag höll ihop med större delen av loppet.

Jag vill så gärna tycka att det var en grym tävling, för att jag älskar att dom till största delen använde naturliga hinder och jag kan tänka mig att det är relativt likt hur det är att faktiskt bestiga Mount Everest. Men det som verkligen förstörde hela loppet var den urusla banmarkering, nog för att jag inte skulle kommit topp 10 eller ens körde i elitklassen men det gick utan att överdriva minst 20 minuter åt att hitta rätt väg. Jag mötte även personer som helt hade missat stora delar av banan!

Nöjd att komma i mål var jag iallafall, och jag hoppas att arrangören tar åt sig av den kritik som har framkommit så att vi får se ett Everest Challenge 2.0 nästa år!