Ut på tur aldrig sur: Sundsvall

Ut på tur aldrig sur: Sundsvall

3 september, 2016 0 av dexi

Det var ett tag sen jag var i Sundsvall men eftersom jag hade så kul när jag var där så är jag tvungen att skriva något om de lederna som jag hittade där.

Efter lita snabb googling så hittade jag ett inslag från lokala nyheterna om att kommunen har satsat pengar på att fixa till två leder i foten på Södra Berget och på recensionerna så verkade dom bra så jag begav mig dit. Det första problemet när man inte hittar så bra är att man vill ha en korrekt adress eller ett enkelt landmärke att söka på, efter ha kört fel 3 gånger så hittade jag äntligen rätt så en tydligare skylt var starten är som man ser från vägen skulle uppskattas.

Starten var dock väl utmärkt och man fick en bra känsla på vad man skulle gå efter väl ute i skogen.

IMG_7677

Jag började med att värma upp genom att köra den blåa leden kallad Zigge Rock, den hade några utmanande backar och avslutade med ett ganska stenigt och rotfyllt parti där det vara svårt att få bra flyt i åkningen men en grym uppvärmningsrunda eller en perfekt nybörjarrunda.

MTB-led Södra Berget, Zigge rock

Sen tog jag mig an den röda leden som hetter Power Track, det är på många ställe samma som Zigge Rock men gör i mitten en avstickare som är riktigt rolig och tuff. Det finns många avdelningar av båda lederna som man kan köra riktigt fort på om man vill men även tuffa uppförsbackar som man blir rejält trött av.

MTB-led Södra Berget, Power track

IMG_7678

När det gäller båda spåren så är dom väldigt bra uppmärkta och genomtänkta, däremot så fanns det ett skogsparti som båda delar på som känns som man måste ta hand om bättre men annars var det två leder som passar de flesta åkarna och det är kul att kommunen har satsat på att få till bra leder, så stort tack till Sundsvalls kommun.

IMG_7688