Ut på tur aldrig sur: Sälen

Ut på tur aldrig sur: Sälen

14 augusti, 2016 0 av dexi

Tyvärr vart Vemdalens åkning inställd då det var så dåligt väder, inte för att lite regn brukar hindra mig, men då jag hade behövt åka 5 h i blöta kläder till Sälen så skippade jag åkningen i Vemdalen denna gång. Dock kommer jag tillbaka snart och då får jag åka dubbelt så mycket!

Istället vart det åkning i Sälen, och efter ha jobbat på förmiddagen i Tandådalen så tog jag mig ut på en lunchtur i Rörbäcksnäs. Trailen hette Rörbäcksnäs – Hundfjället och är ca 2 mil. Detta är en trail som jag rekomenderar varmt till alla som är här uppe för att cykla. Förhoppningsvis hinner jag ta en tur till inom en snar framtid!

 

IMG_7664

Efter lunchen och några timmar vid datorn så kände jag att det var läge att ta några avslutningsleder och det passade  perfekt med de två stycken lederna med start vid Experium som jag hann testa innan jag var tvungen att åka vidare.

Från: https://www.skistar.com/sv/Salen/Om-Salen/Sommar/Cykla-i-Salen/Crosscountry/

Åsarna Blå 6 km

Typ av Cykel: MTB
Underlag: Asfalterat och grusat motionsspår samt grävd och naturlig stig.
Karaktär: Kuperad bana med en del inslag av maskingrävda partier, fart och härliga kurvor.
Beskrivning: Start/Mål vid ledcentralen, Experiumtorget. Leden går via gång/cykelbanor ut till elljusspåret. Följer sedan elljusspåret som erbjuder fartkänsla och härliga kurvor och krön. Den skiljer sig från Elljusspåret med en del avstickare och har en förlängning som ansluter på Kråkan leden. Det är några avstickare från motionsspåret där man får se upp i korsningarna.

Kråkan Blå 1,3 km

Typ av Cykel: MTB
Underlag: Grävd stig.
Karaktär: Snabb sprintbana med tekniska partier, klättring och doserade kurvor. Leden är en singletrack som passar både nybörjare och avancerade cyklister.
Beskrivning: Start/Mål vid ledcentralen, Experiumtorget. Leden är en maskingrävd singeltrack som passar både nybörjare och avancerade cyklister. Den innehåller många olika tekniska delar.  Kör bara kör!

 

Testade båda dessa och det var enkel och trevlig åkning, perfekt som uppvärmning eller i mitt fall nervarvning.

Dagen till ära var det även dagen för Cykelvasan, så det fanns mycket kul att titta på 🙂 Nästa år kanske jag själv kör!

IMG_7668

 

IMG_7667

Nu åker jag vidare mot Sundsvall för jobb och förhoppningsvis lite mer trailåkning, har googlat lite och det ska finns några nya leder vid Södra berget som jag vart intresserad av.