Ut på tur aldrig sur: Åre

Ut på tur aldrig sur: Åre

13 augusti, 2016 0 av dexi

Då var jag ute på en veckas turné via jobbet där jag ska besöka Skistars tre anläggningar i Åre, Vemdalen och Sälen och vad passar då inte bättre än att ta med cykeln och testa några av de leder som erbjuds på varje ställe.

Först ut var Åre och dom är främst kända för sina grymma downhillspår, jag testade dock inte detta utan höll mig till trailspåren. Runt Åre by finns det från Skistars sida inte några utmarkerade trailspår utan endast downhill så man fick ta bilen till andra sidan vattnet till Vålådalen för att hitta fina spår. Slå in Vålådalens fjällstation på GPSen. Där finns det parkeringar, toaletter och plats för ombyte och är ett bra ställe att utgå ifrån.

Cyklingen är relativt enkel och lagom utmanande och det är tydligt utmarkerat vart lederna går, dock så hade 1:an på 1.7 mils spåret fallit bort och det märkte jag ca 1 mil in då jag undrade varför jag aldrig kom fram…

IMG_7602

Väl framme så var jag rätt trött då jag kört ca 7 km längre än planerat, men det var väldigt bra väder och såhär i efterhand så är det rätt skönt.

 

IMG_7621

Så om man gillar att cykla XC, då ska man kanske inte i första hand leta runt Åre by även om det finns lite gömda stigar där. Vill man hitta dom så bör man prata med lokal cyklister eller ta in en guide. Vill man som jag cykla själv på utmärkta leder så tar man sig till Vålådalen här finns det någonting för alla.

GIllar man att vandra så har Skistar även denna sida för att hitta fina vandringsspår, http://www.aretrails.com