OCR: Tough Viking Oslo

OCR: Tough Viking Oslo

5 juni, 2016 0 av dexi

Igår så sprang jag min första internationella tävling och det var Tough Viking i Oslo som stod på schemat. Jag har tidigare kollat ordentligt på kartan och på vilka hinder jag skulle få möta och det var endast elhindret som oroade mig. Min målsättning med detta lopp var att klara alla hinder och komma in under 1.45 h, då detta lopp i jämförelse med Tough Viking Stadion var 10 km.

Jag borde ha tänkt till lite extra när loppet var placerat uppe på Holmenkollen, och även om jag hörde lite historier innan om hur mycket backar det skulle vara så kände jag mig ganska lugn. Körde ju Stockholm Brantaste förra veckan så hur mycket svårare kunde det här vara.

Det skulle visa sig att det var BRUTALT mycket svårare då man sprang från toppen ända ner i botten på en av de långa skidbackarna och den första började vid 3 km och var ca 1 km lång. Jag var iallafall inte ensam om att ha kampkänningar i både lår och vader.

I övrigt så bjöd banan på superfina vyer och natur, gymma funktionärer på alla hinder som peppade och en bana som kändes som en ända lång stigning.

Sista kilometern bestod av 600 meter uppförsbacke, Lapset Monekybars, Rampen och Elhindret. Detta är då de två hindren jag inte klarade i Stockholm och det berömda elhindret som jag bara hade hört mardrömshistorier om. Men tillsammans med min nyfunna norska vän Ketil så tog vi oss igenom allt lekande lätt. Kicken att få stå uppe på rampen med honom var obeskrivlig!

 

IMG_7163

Här är vi på väg från vårt kramkalas uppe på rampen och in i…

 

IMG_7162

elhindret. Jag klarade mig faktiskt ganska bra eftersom jag sprang bakom honom men fick en rejäl kyss på ryggen precis på väg ut, och det var INTE skönt!

 

IMG_7146

Känslan efter att äntligen vara i mål efter ha klarat alla mina målsättningar inför loppet går inte att beskriva, men jag var jävligt nöjd hela resan hem till Sverige.