Bollen i rullning, sargen är släppt, all in osv osv…

Bollen i rullning, sargen är släppt, all in osv osv…

21 oktober, 2015 0 av dexi

Idag kl 10.00 så träffade jag för första gången Martin Löwgren även känd som Axon och som driver bloggen Axonblogg och det är han som ska styra in mig på rätt väg när det gäller träning och mat.

Jag har länge velat komma igång lite seriösare med träningen och försökt själv på många sätt men inget har riktigt funkat för mig då jag behöver tydliga mål för att verkligen kunna satsa. Ni som känner mig vet att när jag verkligen vill någonting så finns det inte mycket som stoppar mig, men jag måste verkligen vilja med. Med Martins hjälp så ska jag genomgå ett ca 5 månaders program som han kallar Afterbeach by Axon. Förra året ansökte över 7000 personer och endast 100 av dessa får genomgå programmet. Så det är grymt kul att han valt att satsa på mig med!

 

Idag gick vi igenom de basövningarna som jag behöver köra och bemästra, riktigt skönt att få tips av ett proffs även om jag hade hyffsat bra koll på vad jag gjorde så är det ju det där lilla extra som jag söker.

Förutom att lägga upp ett träningsschema så har vi gått igenom min kost, det är verkligen min sämsta punkt och kommer kräva mycket arbete från min sida, men det kommer vara värt det! Det som jag ska börja köra är en periodisk fasta som kallas Lean Gains. Ärligt talat så hade jag aldrig hört talas om det innan, men det är någonting som faktiskt kommer passa mig.

 

Från http://www.periodisk-fasta.com/leangains-riktlinjer/

Mat

  • 16 timmars fasta, 8 timmars ätande.
  • Inga kalorier ska intas under fasteperioden men en liten skvätt mjölk i kaffet är ingen katastrof. (½ -1 tsk mjölk per kopp som mest – använd sparsamt och förnuftigt om du dricker mycket kaffe) Dock är kaffe en underbar dryck som skall drickas svart och avnjutas så som den är skapt att göra. Kalorifria sötningsmedel, lightläsk och sockerfria tuggummi är även de ok, med måtta.
  • Fastan är en perfekt tid att vara produktiv och få saker gjorda. Så sitt inte bara och slöa. Bli man uttråkad är det nämligen lätt att man börjar grubbla/drömma om mat.
  • Måltidsfrekvens under ätarperioden är irrelevant men de flesta, inklusive Martin själv, föredrar tre mål.
  • Majoriteten av ditt ätande ska ske efter träning. Med ett minimum på 60 % av dagens totala kaloriintag.
  • Försök hålla ett fast schema, alltså lägg ätarperioden under samma timmar varje dag. Vi tenderar att bli hungrig när vi är vana vid att äta och att upprätthålla ett regelbundet mönster gör att det blir lättare att hålla dieten.
  • På vilodagar bör första målet vara det största med 35-40 % av ditt dagliga kaloriintag. Målet bör innehålla mycket protein för att stilla hungern resten av dagen.
  • Kalorimängden skiftar mellan vilodagar och träningsdagar. Plus 10 % av ditt dagliga kaloribehov på träningsdagar och minus 30 % på vilodagar.
  • Rekommenderade tillskott: Multivitamin, Fiskolja (omega 3), Vitamin D, Kalcium (ifall mjölkprodukter inte intas på daglig basis).
  • Minst 2,5 – 3 gram protein per kroppskilo om dagen.

 

Ärligt talat så är jag lite skeptisk, men nu kör vi. 110%