OCR: Arena Run

OCR: Arena Run

19 februari, 2018 0 av dexi

Då var OCR säsongen igång och som förra året så är det Arena Run som är det första OCR loppet man kan springa i Sverige och det beror nog till stor del att man håller det inomhus. Platsen detta år var Friends Arena i Solna vilket smidigt och enkelt att ta sig till för alla oavsett transportmedel. Detta var första gången som jag själv sprang Arena Run men jag hade hört och sett att hindren var anpassade så de skulle passa alla samt att grundupplägget för loppet är att det inte skulle vara några hinder där man skulle hänga eller på något sätt lyfta sin egen kroppsvikt och att löpningen är relativt enkel då det är inomhus och inga backar.

Väl på plats så insåg jag att alla mina förväntningar för loppet stämde, samt att jag vart positivt överraskad av att alla hinder var placerade i mitten av arenan så att den publik som fanns på plats kunde se alla löparna flera gånger och under den delen som man gjorde hinder.

Övriga banan såg ut enligt följande skiss från Arena Runs hemsida:

Som ni ser så bestod de fem kilometerna löpning av att springa i de långa lastgångarna samt runt den cirkel som man annars går i när man är och besöker arenan, alltihop sammanbundet av en massa trappor. Löpningen tyckte jag det var ett bra upplägg på, men när man skulle ner i arenen så skulle man springa i karavan mellan stolarna vilket blev väldigt trångt. Det var näst intill omöjligt att springa om någon då vilket var väldigt frustrerande och man förlorade mycket tid. Hindren var som jag hade tänkt mig, tillgängliga och helt klart något som alla klarar av. Men nog tycker jag att man kan göra hindren lite snyggare/roligare. Här har man ju verkligen möjlighet att göra dom lite kreativa om man jämför med andra OCR lopp där hindren blir lite mer grovhuggna just av den anledningen att dom måste hålla en viss säkerhet och mått.

En sista sak som verkligen fick mig att tappa tid var ett hinder på slutet, det var traktordäck som var uppställda på högkant och som man skulle ta sig över. Det vart ordentlig kö och jag övervägde flera gånger att springa förbi på utsidan men tyckte det verkade tråkigt att ”fuska” för att komma i mål.

Jag förstår att det blir köer om man inte springer i tävlingsklassen. Men man skulle t.ex. behöva göra fast lanes för de som trots allt springer i motionsklassen och kommer ifatt tidigare grupper. Möjligheten att kunna springa förbi skulle vara toppen. Men jag tycker att det ska finnas saker som kan göras bättre så att arrangörerna kan fortsätta utvecklas. Jag tycker om när deltagarna får vara en del av förändringarna så det blir ett lopp som alla är nöjda med. Konceptet att springa inomhus och med hinder som passar alla tycker jag är klockrent, nu behöver dom jobba på att få det att funka rent praktiskt för löpare av alla klasser och nivåer samt jobba på att höja kvaliteten på hindren.